Курорти Азії

Анталія



Анталія – найпопулярніший курорт Туреччини. Тут багата історія, тепле море, ласкаве сонце, дивовижної краси природа і сучасна туристична інфраструктура поєднані в єдине ціле, створивши ідеальне місце для відпочинку. Регіон, де розташовується Анталія, в давнину був центром всього містичного. У наші дні її називають "Турецька Рив’єра" – за її археологічні цінності і природну красу.
Місто побудоване на висоті 39 метрів над рівнем моря на кам'янистому побережжі і тягнеться уздовж Анталійської затоки.
Погода в Анталії типово середземноморська: жарке і сухе літо, помірна і дощова зима. Анталія дійсно дивовижне місце, де літній сезон триває 8-9 місяців в році.
Сучасні комфортабельні готелі Анталії різних категорій, спортивні комплекси, нічні клуби, бари і ресторани, численні магазини – все це привертає на курорт тисячі мандрівників зі всіх куточків миру.
Чистота води і краса побережжя – візитна картка Анталії. У цьому плані вона може посперечатися з дорогими і далекими курортами екзотичних островів.
Визначними місцями Анталії, які використовуються для рекреації є:
Парк Карааліоглу – це найбільший і найкрасивіший парк міста. Розташований високо над морем і тягнеться уздовж скелястого побережжя на сотні метрів, він пропонує насолодитися дивовижною панорамою міста, затоки і гір. У парку розміщені ресторани і міні-зоопарк.
Парк Ататюрка. Потрапити в цей прекрасний парк, що тягнеться на захід від центру міста по краю обривистої скелі, можна з бульвару Коньяалти.
Парк Коньяалти. Розташований позаду пляжу Коньяалти, парк дарує приємну прохолоду і тінь, де можна сховатися від літньої спеки і міської метушні.
Парк Мермерлі. Парк розташований прямо над міським портом, в південно-східній частині району Калейчи. Це, мабуть, краще місце для релаксації в майже історичній обстановці і насолоди гірським пейзажем.
Парк Явуз Озджан – спокійний куточок в центрі міста. Особливу чарівність парку додають басейни, мініатюрні водопади і прекрасні фонтани, які вечорами підсвічуються різнобарвними вогнями.
Парк Реджеп Більгин. Цей парк розташований в центрі міста, недалеко від парку Явуз Озджан, і заслуговує уваги завдяки своєму архітектурному дизайну.
Водопади Дюден. Всі вони розташовані на шляху до пляжу Лара. У 14 кілометрах на північний схід від центру міста знаходяться Верхні водопади Дюден, унікальні тим, що будь-хто спокійно зможе прогулятися за каскадами води, що гуркотять. Нижні водопади Дюден, які стрімко спадають прямо в море, можна побачити за 10 км на схід від центру. Прилегла до водопадів зона відпочинку забезпечує чудову панораму водопадів.
Водопад Куршунлу і озеро Нілуфер. Два ці місця, розташовані в 18 кілометрах від Анталії, дбайливо зберігають всю чарівність дикої природи. Водопад є частиною однієї з приток річки.
Анталія – справжній рай для плавання, сонячних ванн, спорту, таких видів, як віндсерфінг, водні лижі, плавання на яхтах і скелелазіння.
Пляжі Анталії:
Лара. Цей піщаний пляж розташований приблизно в 12 кілометрах на схід від центру міста. Найжвавіша ділянка пляжу – в районі «Club Hotel Sera.
Адалар. Пляж розташований в нижній частині найбільшого міського парку Карааліоглу. Він складається з невеликих скелястих острівців, обладнаних всім необхідним для приємного відпочинку на побережжі.
Коньяалти. Цей довгий галечний пляж розташований в західній частині міста і є улюбленим місцем відпочинку городян. Він починається поблизу готелю «Sheraton» і тягнеться на захід до торгового порту.
Мермерлі. Мініатюрний пляж Мер мерлі – перший і найстарший пляж в Анталії. Він розташований поблизу міської гавані в районі Калейчи, примикаючи до парку Мермерлі.
Топчам. Цей прекрасний пляж, улюблене місце міських жителів, для проведення пікніків знаходиться на території Національного парку Олімпос, в 11 кілометрах від центру Анталії. Пляж розташований поблизу скелястої ущелини, а напроти нього підноситься острів Сичан.
Ще одним цікавим об’єктом на території Анталії є Анталійській Акваленд – другий за величиною водний парк розваг в країні після парку в місті Адана. Він був відкритий в 1996 році в самому центрі Анталії. Тут однаково цікаво і дітям, і дорослим. Навіть для найменших гостей комплексу знайдеться затишне містечко.
На території парка, площа якого складає 36.000 кв.м, знаходяться численні атракціони, ресторани, кафе, масажні кабінети, магазин і фотолабораторія. До послуг, які тут пропонуються входять: басейн з штучними хвилями (800 кв.м); дитячий басейн (650 кв.м); плавальний басейн (450 кв.м) з водопадом і гротом в оточенні пальм; спуск "Black Holes", що складається з 2 закритих темних труб, протяжністю 100 м; спуск "Kamikaze" протяжністю 40 метрів; спуск "Hydro Tube" по закритій трубі протяжністю 42 метри; спуск "Multi Slide" протяжністю 40 м і місткістю до 4 чоловік; спуск "Giant Slide" протяжністю 100 м; подорож на човнах "Lazy River" протяжністю 320 м; спуск "Twin Twister" по 2 закритим трубам протяжністю 100 м; спуск на човнах "Crazy River" протяжністю 100 м; джакузи-бар і басейн.

Белек


Белек – це наймолодший курортний регіон Туреччини, розташований на побережжі Середземного моря всього в 25 кілометрах від Анталії.
Курорт був спланований і зведений всього за декілька років. Обладнані по останньому слову техніки першокласні туристичні комплекси вражають своєю оригінальною архітектурою. З усіх боків їх оточують сади, прекрасні піщані пляжі, кристальне чисте блакитне море і соснові ліси, що становлять природне багатство регіону.
Численні готелі Белека різного рівня ідеальні для сімейного відпочинку і здатні задовольнити навіть найвищі вимоги туристів. Всі вони мають тенісні корти, плавальні басейни, оздоровчі центри, ігрові майданчики.
Майже первозданна природа і м'який субтропічний клімат перетворюють відпочинок в Белеку в суцільне задоволення.
Белек – справжній рай для любителів спорту. Віндсерфінг, водні лижі, майданчики для гри у футбол, волейбол, баскетбол, тенісні корти з сучасними покриттями і багато що інше роблять відпочинок в Белеку максимально активним.
Белек виник на стародавній землі, багатою історією і традиціями. Не дивлячись на те, що історія самого Белека нетривала і абсолютно нічим не примітна, його оточують великі міста і пам'ятники античності.
Всього в декількох десятках кілометрів від Белека знаходяться Перзі з величними воротами і стадіоном епохи еллінізму, Аспендос, що славиться своїм фантастичним амфітеатром, а також національний парк Термессос. Територія нинішнього Белека була заселена ще в IV ст. до н.е. Селища на цій землі існували не тільки в епохи греків, римлян і візантійців. Турки-сельджуки також зводили тут свої будинки і всіма силами примножували багатство району.
Белек був знов "відкритий" в 1984 році, і з тих пір одержав статус туристичного центру. В результаті плідної співпраці Асоціації туристичних інвесторів і Міністерства туризму Туреччини він перетворився на престижне місце відпочинку, де розкішні п'ятизіркові готелі ховаються серед невеликих лісів, а просторий піщаний пляж омивається водами Середземного моря.
Белек називають "раєм свята", оточеним прекрасною природою. Гори Торос, покриті сосновими гаями, знаходяться прямо на березі моря, створюючи нерівну берегову лінію на скелястих мисах і затоках.
Насолодитися первинною природою Белека ви зможете в парку-заповіднику "Каньйон Кепрюлю", який займає цілих 500 гектарів землі. Тут росте майже 600 різних видів рослин, 29 з яких – ендеміки. Його основну флору складають середземноморський кипарисовий і евкаліптовий ліси, а також дерева фісташок. Крім того, це справжній пташиний рай, в якому мешкають 109 різних видів птахів, включаючи сипуху – символ Белека.
Пляжі Белека. Побережжя Белека прикрашає довга і широка смуга золотистого піску, до якої майже впритул підступає сосновий ліс і уздовж якої розташувалися сучасні комфортабельні готелі.
Пляжі Белека – одне з не багатьох місць в Туреччині, де відкладають яйця морські черепахи, тому побережжя вважається частково заповідником. Крім того, пляжі Белека щорічно одержують нагороду "Голубий Прапор" за чистоту прибережних вод і прилеглої до них території.
Майже всі готелі Белека мають власні пляжі, обладнані всім необхідним для повноцінного відпочинку. Місцеві пляжі досить просторі, тому тут однаково комфортно відчувають себе і цінителі спокійного відпочинку, і прихильники водних видів спорту. Останніх тут чекають найрізноманітніші активні розваги, серед яких віндсерфінг, парусний спорт, підводне плавання, водні лижі.
Скельний альпінізм, рафтінг. У заповіднику є всі умови для занять скельним альпінізмом, проте серед відпочиваючих найбільшою популярністю користується рафтінг. Для всіх охочих організовуються захоплюючі одноденні подорожі на надувних ботах вниз по гірській річці Кепрючай. Повітря заповідника має оптимальну концентрацію озону і благотворно впливає на здоров'я і можливості людини.

Мармаріс


Мармаріс розташований в південно-західній частині Туреччини, там, де Егейське море зустрічається з Середземним, в найбільшій в світі природної гавані. Особливу чарівність йому додають горби, що тягнуться до моря, і прекрасні бухти. Ліси – головна цінність курорту: з 86 тисяч га, які займає місто, 65 тисяч належить саме їм.
Мармаріс славиться тим, що має найдовшу набережну серед турецьких курортів – порядка чотирьох кілометрів, з ресторанами, кафе, клубами 15-20 м від води.
Будучи одним з найважливіших яхт-центрів Середземномор'я, Мармаріс є прекрасною відправною точкою для захоплюючих морських подорожей і знайомства з Середземномор'ям. Звідси рукою подати до грецького острова Родос.
Мармаріс – справжня перлина Туреччини. Круглий рік курорт приймає гостей зі всього світу, яких привертає його космополітична чарівність і спокійна атмосфера.
Фіськос – первинна назва Мармаріса, що виникла в IV ст. до н.е. разом з першими жителями тоді ще невеликого поселення.
Мармарісом правило багато цивілізацій. Сліди всіх цих великих народів можна знайти у Фіськосе, який сьогодні займає лише вершину горба в північній частині міста і носить назву Ашартепе.
На його території дотепер ведуться археологічні розкопки, що відкривають миру всі нові і нові пам'ятники старовини.
Бедестен, або "критий ринок" – один із найстарших пам'ятників Мармаріса, що свідчить про стародавню і досить насичену історію міста. Сьогодні 40 магазинів Бедестена пропонують своїм гостям найрізноманітніші товари.
Гробниця Саріани. У XVI ст. в околицях нинішнього Мармаріса жила мудра Саріана, або, як її ще називали, Білошкіра Мати, широко відома завдяки своїм пророцтвам.
Гробниця Саріани розташована на північно-східному горбі міста позаду недавно зведеної мечеті. Навіть сьогодні тут можна побачити місцевих жінок, що приходять в гробницю за радою.
Караван-сарай. Оточене витонченими арками, ця кам'яна споруда була побудована в 1545 році, про що свідчить напис на вході. Зведений в типовому для архітектури Османа стилі і прямокутний в плані, караван-сарай складається з однієї великої і семи маленьких кімнат, в яких сьогодні розмістилися сувенірні лавки.
Пляжі Мармаріс. Завдяки чистоті прибережних вод і прилеглих територій пляжі Мармаріса регулярно нагороджуються "Голубим прапором". Наповнені в рівній мірі піском і галькою і омивані кристально чистою теплою водою, вони приємні для відпочинку дорослих і безпечні для дітей.
У Мармарісі є як суспільні, так і приватні пляжі. Найкращим суспільним вважається пляж Узуняли, розташований в декількох хвилинах ходьби від історичного центру міста. Приватні пляжі належать, як правило, готелям. Причому на деякі з них спеціально завозиться першокласний пісок з інших районів. Декілька по-справжньому прекрасних пляжів знаходяться за півгодини їзди від міста. Один з них – пляж острова Клеопатри, пісок якого вважається одним з кращих в світі.
Дайвинг-центри. Відпочинок в Мармарісі приносить масу задоволення прихильникам підводного плавання. Тут працюють декілька дайвинг-центрів, які влаштовують організовані підводні подорожі і екскурсії, а також проводять уроки з початківцями драйверами.
Аквапарк "Atlantis" відкрився в серпні 1997 року. З тієї миті він перетворився на улюблене місце відпочинку не тільки численних туристів, але і жителів Мармаріса і його околиць.
Головні атракціони парка: "Black Hole", "Free Fall", "Kamikaze", "Multislides", "Splash Boat", "Super Slide", "Wild River".

Гоа



Гоа – одне з найкрасивіших місць в Індії і один з кращих світових курортів в Азії на березі Аравійського моря. Цей курорт, розташований на південь від Бомбея, недаремно називають перлиною індійського побережжя.
Уздовж пляжів розкинулися прекрасні готелі, що ховаються в екзотичних парках.
Гоа – це дикі пляжі, острови, прекрасні озера, гірські водопади і джунглі.
Для любителів морських прогулянок круїзні компанії пропонують дивовижну поїздку на яхтах уздовж побережжя Гоа і річкові круїзи по крокодилових джунглях і чагарниках.
Без відвідин центру Аюверди, Ваш відпочинок на Гоа буде не повним. Традиційна індійська медицина по стародавніх рецептах справді здійснює чудеса.
Гоа випереджає всі інші штати країни за об'ємом міжнародного туризму. Туристам Гоа може запропонувати більше 100 км пляжів на Індійському океані, розвинену туристську інфраструктуру – бари, ресторани, нічні дискотеки, казино, центри дайвінгу і аюрведи, а також широкий вибір готелів різного рівня. До того ж Гоа – самий європеїзований регіон Індії. Колишня столиця східних заморських територій Португалії перейняла багато що від європейської культури, починаючи з кулінарних традицій і закінчуючи карнавальними ходами. Жителі Гоа зберігають колоніальні традиції в архітектурі, мові і способі життя.
Штат Гоа ділиться на Північну і Південну частини. Ті готелі і пансіони, що розташовані на Півдні вважаються дорогими, особливо по-індійськім міркам. Цей район популярний серед середнього класу з Європи, люблять тут відпочивати і багаті індуси, які також віддають перевагу спокійному і комфортабельному відпочинку. Повна протилежність – Північний Гоа. Тут в численних селищах селиться, в основному, просунута молодь з Америки і Європи, завдяки якій це місце і прославилося на весь світ.
Дуже цікаве містечко – Candolim – тут можна знайти найрізноманітніше житло недалеко від пляжу. Chapora – типове гоанське село, туристів мало, житло екзотичне, на місцевому пірсі влаштовується рибний ринок.
Гоа – це антипод великого міста. Сюди прагнуть люди, які не хочуть працювати з десяти до семи і не бачать значення в битві за кар'єру. Те, чого вони хочуть досягти в житті, не вимірюється тисячами доларів і кількістю кінських сил. Гоа – це місце для тих, хто вибрав життя без грошей, без проблем, без зобов'язань.
Уздовж пляжів розкинулися прекрасні готелі, що ховаються в екзотичних парках. Бари, ресторани, нічні дискотеки, тенісні корти, басейни, а також всі види водного спорту і центри дайвінгу зроблять Ваш відпочинок незабутнім.
Традиційна індійська медицина по стародавніх рецептах справді скоює чудеса. 7-ми денний курс цілющого масажу ПАНЧАКАРМА, заснованого на застосуванні рослинних масел і трав. Ви помолодшаєте років на 10-15. Аюрведа дарує здоров'я, красу і молодість.
Злиття латинської і східної культур, сусідство християнства і індуїзму дало поштовх для народження нової культури. Вона настільки відрізняється від всієї культури Індії, що Гoa часто помилково приймають за острів.
На місцевому діалекті Гoa часто називають як «Гoa Дорада» - «Золоте Гoa». Побережжя штату протягнулося на 110 км, а пляжі Дону Паула, Кaлaнгут, Кoлвa – одні з найкрасивіших в світі.
Сучасна столиця Гoa – місто Пaнaджи, заснована на південному березі річки Мaндoви. На нинішнє місце столиця була перенесена із Старого Гoa тільки в 1843 р. У Пaнaджи варто відвідати: старий квартал Фoнтeйнeca і Сан Томі, відправитися в круїз по річці від пристані Сaнта Моніка, відвідати церкву непорочного Зачаття (1541 р.), в яку португальські моряки відправлялися молитися перед плаванням.
Старий Гoa, розташований в 9 км від сучасної столиці, був заснований Альфoнcо де Альбукep-кой в 1510 році і дуже багатими християнськими соборами. Найбільш знамениті храми: Базіліка Бом-Иисуса, в якій з 16 століття знаходяться потужності святого Франциска Хавьера – покровителя заморських колоній, - пам'ятник охороняється ЮНЕСКО, церква Санта Моніка, церква Святого Августина, собор Францизська Ассизського і кафедральний собор. Чарівність старих вулиць Панаджі і Маргао, невеликих кафе, де подаються вишукані блюда з риби і морепродуктів, визнані всіма гурманами світу.